Helt kort om os

Havredal Praktiske Uddannelser er en selvejende institution. Projektet er oprettet i samarbejde mellem foreningen
Jysk Børneforsorg-Fredehjem og Lokalforeningen Ligeværd Midtjylland.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Målgruppen for Havredal er unge med særlige behov i alderen 16-25 år. De unge er ofte bogligt svage og har typisk generelle indlæringsvanskeligheder. Enkelte har også en opmærksomhedsforstyrrelse, en udviklingsforstyrrelse eller mildere psykiske vanskeligheder. Tilbuddet er ikke for kriminelle, misbrugere eller unge, der har behov for døgndækning.

Havredal er et samlet, helhedsorienteret tilbud med den overordnede målsætning at støtte og vejlede de unge frem mod en tilværelse som ligeværdige og aktive medborgere med en så stor grad af selvhjulpenhed, som deres individuelle potentialer rækker til. Målsætningen er desuden at klargøre eleven til arbejdsmarkedet på de rette vilkår samt at sikre eleven en bolig, der matcher dennes behov med særligt fokus på et socialt og professionelt netværk og et aktivt og meningsfuldt fritidsliv.

SOCIALØKONOMISK VIRKSOMHED

Havredal Have og Anlæg er opstået, ved at uddannelsesinstitutionen Havredal har brug for en praktik, som er i tæt nærhed til skolens personale, men hvor eleverne alligevel kommer tættere på virkeligheden.

Når man benytter Havredal Have og Anlæg skal man være opmærksom på, at arbejdet kan foregå i et langsommere tempo end sædvanligt, fordi uddannelsen integreres i arbejdsprocessen, men slut resultalt vil være det samme som andre anlæg virksomheder.

Ved at anvende Havredal Have og Anlæg benyttes arbejdskraft inden for det rummelige arbejdsmarked.

DE FYSISKE RAMMER

Skolen har nogle unikke rammer til at tilbyde uddannelse indenfor. Vores elever lærer bedst ved at arbejde med opgaverne i praksis, modsat at læse om det i en bog. De fysiske rammer understøtter derfor vores elevers læring, både teoretisk og praktisk.

Skolen driver et moderne landbrug med 170 ha jord, der drives økologisk med en moderne maskinpark. Vi har 60 sortbrogede økologiske køer i løsstaldsdrift, 18 heste og 120 økologiske søer. Undervisningen tager udgangspunkt i de praktiske opgaver, der skal løses i driften, og der er samtidig god tid til at snakke om, hvorfor vi gør, som vi gør.

Skolen har en blomsterpark og masser af grønne områder samt træer og buske, der skal vedligeholdes. Eleverne kan øve sig her, inden de kommer med ud i vores socialøkonomiske virksomhed ‘Havredal Have og Anlæg’, som løser opgaver for rigtige kunder i lokalsamfundet.

Vores store bygningsmasse skal også vedligeholdes, og i det omfang vi selv kan løse opgaverne, kommer eleverne med rundt, så de også lærer håndværksmæssige færdigheder.

MERE OM OS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vi på Havredal Praktiske Uddannelser er stadigt helt høje over vores pris – og ikke mindst al den respons vi har fået på facebook og mange andre steder!

TAK for de mange positive tilkendegivelser!
TAK fordi i synes om vores arbejde og
TAK fordi i tager jer tid til at fortælle os det!

Hvis I vil se, hvordan sådan en pris uddeling finder sted, kan det ses her:


Kære alle

Vi vil fra Havredal Praktiske Uddannelser sige tak for en uforglemmelig 25 års jubilæumsfest.

Vi er stolte over, at vi igennem 25 år har hjulpet mere end 500 unge videre med uddannelse og ikke mindst, at vi fortsat kan lykkes med, at de også efterfølgende bliver en del af arbejdsmarkedet. Tak til alle jer, der kiggede forbi i løbet af dagen. Her under kan i se billeder og videoer fra dagen.

Billeder fra 25 års jubilæum

Billeder fra jubilæums festen.

Taler ved 25 års jubilæet

Forstander for Havredal Praktiske Uddannelse, Poul Erik Clausen

Formand for Havredal Praktiske Uddannelse, Jens Maibom Pedersen

Borgmester i Viborg kommune, Ulrik Wilbek

Generalsekretær fra Jysk børneforsorg/Fredehjem, Ole Bjerre Jakobsen

Sekretariatschef fra Landsforeningen Ligeværd, Esben Kullberg

Folketingspolitiker, Karin Gaardsted

Tidligere elevrådsformand, Troels Olsen

Formand for Havredal borgerforening, Inge-Lise Sterup

Hilsen fra de øvrige institutioner under Jysk børneforsorg/Fredehjem fra forstander Kim Black Randers bo- og erhverstræning

Tidligere forstander, Kurt Andersen

Fagligt oplæg ved: Associate Professor, Thomas Szulevicz

Jubilæums bog

Læs den her

FØLG OS PÅ SOCIALE MEDIER

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.