Vores linjer

Læs nærmere omkring vores linjer hos Havredal

Der er 5 forskellige uddannelser på Havredal, og da vi altid laver individuelle forløb, er det også muligt at kombinere fag fra de forskellige uddannelser:

Havredal Praktiske Uddannelser tilbyder en landbrugsuddannelse til unge med særlige behov. Her kan du uddanne dig til landbrugsmedhjælper. Vi er godkendt efter lov om erhvervsuddannelser, hvorfor du kan få bevis for gennemførsel af landbrugsuddannelsens 2. grundforløb og 1. hovedforløb. Har du gennemført begge dele sammen med praktikken, vil du være faguddannet landbrugsassistent.

Når du er færdig med din uddannelse, hjælper vi dig med at få et job som landbrugsmedhjælper. Vi har et moderne landbrug, som drives af elever og faglærere i fællesskab. Vi har 180 ha jord, som drives økologisk med en moderne maskinpark, samt en besætning på 60 sortbrogede malkekøer, 230 søer samt 15 heste. Her lærer du at arbejde praktisk med dyr, maskiner, bygninger og marker, men du kommer også i praktikforløb ved landmænd i lokalområdet.

Uddannelsen på Havredal Praktiske Uddannelser giver en grundlæggende viden om etablering og vedligeholdelse af haver, parker og kirkegårde.

På uddannelsen lærer du også om de forskellige planter og deres egenskaber. Du lærer at anlægge og arbejde med græsarealer. Vi arbejder primært med økologiske principper, så derfor får du undervisning i disse.

Hvis du vil uddanne dig til butiksmedhjælper, kommer du til at lære om arbejdet i en butik. 

Selve den praktiske uddannelse foregår på Skelhøje Købmandsgård, og eventuelle supplerende kurser foregår med udgangspunkt i Havredal. 

Du vil komme til at bo på Havredal og være med i kammeratskabet her.

Alle elever på Havredal deltager også i botræningen, da en uddannelse på Havredal også er en uddannelse til livet. Her lærer du om det, der skal til, for at du kan bo selv, når du er færdig med din uddannelse på Havredal: fx oprydning, rengøring, madlavning. tøjvask, økonomi osv.

Læs mere om botræning her.

Denne pjece giver dig/jer lidt nyttig viden om, hvordan det er at være elev på Havredal Praktiske Uddannelser. Herudover er der en masse praktisk info, som det kan være rart at vide noget om, når man er pårørende til en elev, der går på skolen.

Hent her

Følg os på Facebook

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.